16 elokuuta 2014

Aina kun sut nään meen wowwowwow

Odotusta aamusta asti. Pientä kutkutusta ja jännitystä vatsassa. Puhelin kuumottaa kädessä. Muutama viesti "me eksyttiin" ja annan ajo-ohjeita. Taas odotellaan, tulee viesti "nyt ollaan oikeella tiellä". Ryntään tien varteen kuuntelemaan. Sieltä ne saapuvat, monen tunnin ajon, muutaman kierron ja ohi ajamisen jälkeen Janette ja Noora koirineen ovat perillä!

Kesällä myttyyn menneet kyläilysuunnitelmat kuitattiin nyt päiväkyläilyllä meidän nurkilla. Ja tosi kiva, että kaksikko koirineen jaksoi lähteä tänne asti! Auto pursusi innokkaita ja uteliaita koiria, eikä Tuikkukaan mitenkään rauhallisesti uusiin kavereihin tutustunut. Lähdettiin samantien kävelemään soramontulle, jotta nelikon voisi päästää irti riehumaan ja toisiinsa tutustumaan.

Soramontulla menimme sateen keräämälle lammikolle ja leikit sujuivat hyvin. Tosin dummy piti ottaa pois melkein saman tien, sillä Tuikku ilmoitti pennuille ihan liikaa omistavansa sen. Yleensä ei omi leluja, mutta nyt oli hyvin tarkka, että Riimi ja Fiilis eivät koske siihen. Riiimi ihastutti pehmeillä tassuillaan ja herttaisella ilmeellään. Tuikulle kun annoin makupaloja, oli Riimi siinä vieressä ja nuoli ihan kirjaimellisesti ne namit Tuikun suusta! Huvittava pentu, vaan ei se Tuikusta ollut hauskaa kun namit vietiin suusta asti.

Fiilis oli sellainen, ovela ja vekkuli ihan kuten ilmeestä ja kuvissakin näkyy. Hurjan hauska pikku paimen kaikkine jekkuineen. Rene ja Tuikku ryntäilivät ympäri soramonttua. Testailin Tuikun luoksetuloa ja koska koira tuntui kuuntelevan hyvin ja keskittyvän muuhun laumaan, annoin Tuikun olla ilman liinaa.Vauhtia ja menoa soramontulla todellakin riitti ja lätäkössä käytiin jähtymässä. Kun tuntui, että koirilla alkoi todella olla kuuma, lähdimme kävelemään suolammelle.

Tiellä joutui Tuikku olemaan hihnassa, mutta metsätielle päästessä kaikki lönkyttivät jälleen irti. Homma sujui tosi hyvin ja Tuikunkin luoksari pelitti mainiosti.  Rämmitiin tekemääni polkua pitkin metsään ja sieltä pikkulammelle, jonne koirat pääsivät uimaan. Vähän meinasi kepeistä tulla riitaa, kuka niitä saa hakea ja mistä ja saako niitä ottaa toisen suusta. Tuikku sitten ylösnoustessaan murisi jo valmiiksi, jotta erityisesti Fiilis pysyisi kauempana. Muutaman komennukseni jälkeen Riimille se ei enää niin murissut, mutta Fiilis oli kepeille ja puupalikoille aivan selkeä uhka, hassut.

Suomättäillä oli hyvä ryntäillä ja painia ja Rene ja Tuikku aloittivat (ja päättivät) vuosisadan rakkaustarinansa, joka kesti noin puoli tuntia. Huimia uimahyppyjä, paineja, kilpajuoksuja. Ja kaverikuvia. Raikas kesäilma ja ympäristö tuoksui suolle. Neljän tunnin ulkoilun jälkeen alettiin keräämään kamoja ja tarkoitus oli haalautua kotia kohti.Lähdettiin polkua pitkin kävelemään metsäautotielle ja noin puolessa välissä polkua Tuikku poikkesi metsään, hullunkiilto silmissään hajun perään. Kovalla äänenpainolla käsky ja koira kääntyi ympäri ja lähti juoksemaan luokseni. Risukossa, noin parinkymmenen metrin päässä meistä Tuikku sai sätkyn ja alkoi epävarman pelokkaasti haukkua metsään ja ryntäsi jonkun perään. Emme nähneet mikä siellä meni, joten juoksimme perään. Koira katosi ajettavan kanssa syvälle metsän uumeniin ja palasimme polulle. Kaikeksi onneksi kyseessä ei siis voinut olla marjastaja. Huutelimme Tuikkua ja kävelimme tielle. Kävimme nopeasti lähellä olevalta hääpaikalta kysymässä, eihän koiraa ole näkynyt. Vastattiin kieltävästi ja hyvä niin, koira ei ollut kuokkimassa häissä. 

Tasainen haukku kuului kaukaa metsästä ja kuulosti, että koira oli paikallaan ollut jo pidemmän aikaa. Kävelimme takaisin metsäautotielle ja jäimme odottamaan. Eniten stressasin sitä, että jos Tuikku haukkuisi ratsukkoa tai marjastajaa. Toisaalta haukku oli hyökkäävän kuuloinen, hieman pelokas. Oli pitkään hiljaista. Ehdimme pohtia, mihin Tuikku olisi voinut törmätä. Jos totta puhutaan, niin Janette kuuli, että jokin rahisi lammelta polulle päin katsoessa. Rene ja Fiiliskin välillä kyttäsivät polulle päin ja Fiilis meinasi lähteä pidemmälle katsomaankin. Minäkin näin, että pusikossa olisi jotain liikkunut, mutta en sanonut mitään, koska oletin että siellä olisi marjastaja tmv. Ja aina parempi, jos koirat eivät huomaisi. Kaiken päättelymme ja järjen mukaan yhdistäen pelokas haukku ja paikallaan haukkuminen kaukana, niin oletamme Tuikun lähteneen ilveksen perään. Sinänsä tuntuu aika hurjalta, että tuo ilves olisi ollut todella lähellä meitä.

Koiran oltua joku kolmisen varttia poissa, Tuikku juoksi metsäautotietä luoksemme, juuri sieltä, missä se karkasikin. Aivan rättiväsynyt karkulainen haisi sonnalle ja oli märkä. Kaikeksi onneksi mitään ei sattunut ja koira oli pysynyt metsässä. Jos siellä nyt se ilves oli, niin toisaalta ihan kiva, että Tuikku sen ajoi pois. Toisaalta, sen olisi voinut suorittaa niin ettei aiheuta omistajalle kolmeksi vartiksi päänvaivaa. Noin muuten oikein mukava päivä ja kaikki meni tosi kivasti! 

//Edit// Funtsailtiin ilveksen tilalle kyllä jo karhuakin, koska jos se juoksisi pakoon, niin peräänhän Tuikku lähtisi... Ovathan nämä sen kotikulmat ja karhuja täällä liikuskelee. Hui hui, oli mikä oli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kysy rohkeasti ja keskustele asiallisesti :)