27 joulukuuta 2014

Onnea voittajalle ja vastauksia osa 2

Suoritin arvonnan tänä aamuna ja voittaja on Sofia! Onnea voittajalle :) Otan piakkoin yhteyttä ja lähetän HHC:lle yhteystietosi. Kiitos kaikille osanottajille, tässä loput kysymykset ja postauksia tulossa pian.


Hukkakukka
Mitä muita eläimiä pikkukoirat luonteensa/käytöksensä perusteella muistuttavat eniten?
Vähän kaikkia vissiin, rotiksi me nuita kutsutaan.

Jos joutuisit luopumaan koiristasi vaikka vuodeksi, kenelle koirasi mieluiten antaisit hoitoon?
Hannalle, tuntee mun koirat ehkä parhaiten, etenkin Tuikun ja Tuikku sulautuu sinne poppooseen ihan hyvin :)
Ketä televisiosarjojen/elokuvien hahmoa koirasi muistuttavat mielestäsi eniten?
En ihan oikeasti osaa vastata, en juurikaan seuraa sarjoja, joten...


Bikke
Nukkuvatko koirasi vierekkäin?
Eivät ikinä, Tuikku nukkuu ulkona, Klaara meillä ollessaan huoneessani, Popi Sallan kanssa ja Maisa yläkerran aulassa. Tuikku haluaa sisälläkin nukkua omassa rauhassaan ja pienet eivät ole aivan niin laumautuneita, että yhdessä nukkuisivat.

Tuleeko ruokakupilla riita?
Tulisi jos antaisin niin käydä. Tuikun kanssa en edes kokeile, kauanko menee että se silpoaa kolme kuppitunkeilijaa, enkä muutenkaan näe mitään järkeä päästää noita kolmea "projektityyppistä" koiraa samaan tilaan ruokineen. Aika hyvin pienet väistelevät toisiaan, mutta Tuikku kyllä huomauttaa, jos sen kupille tullaan, etenkin jos jättäisin valvomatta nuo.

Ovatko emännästä mustasukkaisia?
Eivät ainakaan siten että rähisisivät. Mutta jos palkkaan esim. Klaaraa, niin kummasti alkaa Tuikkuakin seurani kiinnostaa ;)


Annika
Mitä ruokaa koirasi syövät?
Popilla on nyt menossa raakaruokinnan aloitus, jos siitä johonkin muuttuu niin 5/5 mallille. Maisalla on 5/5 ruokintamalli ja Klaara syö nappulaa (mummolle helpoin). Maisasta ja Popista tulikin jo ruokintapostaukset :)

Kuinka paljon ne liikkuvat päivittäin?
Erittäin vaihtelevaa. Meillä ollessaan tarpeiden teko hoidetaan kaikkien osalta niin, että päästän ne vain ovesta ulos. Yksikään ei lähde minnekään, vaan hoitaa asiansa ja odottaa oven takana sisälle pääsyä. Äiti hoitaa pääsääntöisesti Maisan lenkit ja ne mennään joko juosten tai kävellen, yleensä 5km. Popi ei meillä itse asiassa edes lenkkeile. Se saa mennä vapaana metsässä ja pihassa perässäni. Joensuussa se lenkkeilee siskoni kanssa 2-5km päivittäin. Klaaran liikutukset meillä hoituvat myös niin, että se saa vapaana juosta Tuikun kanssa metsässä. Mummolla he tekevät paljon metsä- ja peltolenkkejä. Siinä nyt jotain suuntaa-antavaa. En laskenut harrastuksia mukaan, koska eivät ole päivittäisiä.

Viihtyvätkö ne sylissä?
Popi viihtyy, se nauttii huomiosta. Klaarakin pysyy ja on sylissä jos otat, mutta ei itse tule syliin. Maisaa ei kannata yrittääkään, iskee välittömästi purukaluston ranteeseesi.


Jekkuli.99
Pitääkö paikkansa, että pikkuiset ovat pippurisempia kuin isot?
No meillä kyllä, riippuen mitä pippurisuudella tarkoitetaan, mutta joo, ei Tuikku ole pippurinen, koska sen ei tarvitse.

Kuka on teidän pikkuväen pippurisin?
Ehdottomasti Maisa.

Minkä korkuinen koira on mielestäsi vielä pikkukoira?
Luokittelen ennemmin painon mukaan, eli alle 10kg painava on mun silmissä todella pieni (vaikka myös 20kg on pieni). Korkeus, noh, alle 50cm korkea koira ei oo koiran kokoinen :D


Marja-Liisa
Mitkä ovat reaktiot, kun koirat huomaavat että olet lähdössä kotoa?
No jos ne sattuvat huomaamaan, niin Klaara jää kiljumaan oven taakse hetkeksi. Popi pyrkii mukaan, mutta häipyy omiin juttuihinsa jos ei pääse. Maisaa ei edes kiinnosta. Rikoksia on helpompi tehdä ilman silminnäkijöitä ;)

Kuuntelevatko koirat epäillen joitakin ääniä, kuten yöllä tuulen ujellusta?
Eivät itse asiassa. Maisa on joskus aiemmin räksyttänyt hurjasti kaikille kolinoille, tuulelle ym. mutta se tapahtuu yleensä päivisin ja nyt ei ole pitkään aikaan reagoinut.

Mitkä ovat koirien lempipaikat kotona, onko jokaisella omansa?
Popi menee yöksi häkkiinsä, jossa on sen iglupeti, se viihtyy siellä loistavasti, onhan se kaikki paikat kiertänyt siinä samaisessa häkissä. Maisa nukkuu yläkerran aulassa omalla pedillää. Klaara kun on meillä, se kömpii sänkyni jalkopäähän nukkumaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Keskustelethan asiallisesti.