01 maaliskuuta 2015

Erinäisiä keväänmerkkejä

Tuikusta, tämä mokoma aloitti karvanlähdön. Furminatorilla lähti jo aika hyvä satsi, kerrankin olen ajoissa ja koira ei näytä ainakaan vielä kapiselta. Sitä tahtia kun lumi sulaa ja alkaa maata näkyä, niin saakin alkaa katselemaan matolääkkeitä koko laumalle. Ehkä selkein kevään merkki on lumen alta paljastuva kakka, mutta ei siitä sen enempää, jokainen tehköön havaintonsa itse.

Petsien temppurinkiin tuli pitkästä aikaa kokeilemisen arvoinen temppu. Tuikun kanssa on osallistuttu viimeksi kaksi vuotta sitten ja silloin voitettiin. Tämä temppu oli pitkälti jatkosovellusversio aiemmalle, eli jalkojen välissä kävelylle. Nykyinen temppu on sotakoira, jolloin koiran tulee mennä jalkojeni välissä maahan ja minä kyykkään koiran päälle "tähtäämään" ja "ampumaan". Vähän malttamaton olin ja heti parin harjoituskerran jälkeen videota, joten käsiapu on täysin häivyttämättä. Moitteetta Tuikku kyllä jalkojen alla liikkuu eteen ja taakse. Maahankin meni reippaasti käskystä, mutta hiukan hämmentyneenä katsoi, kun kyykkäsin sen selkään "mistä lähtien oot istunu mun päälle kun teen niin kuin käsket?". Runsailla palkoilla  ja rauhoittelulla Tuikulle olikin sitten ihan ookoo, että omistaja vähän ottaa tukea ja pyllähtää päälle, eiks tää ookin ihan normi leikki koiran kaa? Vähän liukastakin oli ja se hankaloitti entisestään mun kyykkyyn menoa ja kävelyä koira jalkojen välissä. Jotain matskua me kuitenkin saatiin, tosin maastohousut ja ase puuttuvat, pöh. Ehkä me kesäksi treenataan tämä temppu kunnon malliin.



Ja sitten muutama kuvanen meidän vepehömppäilyistä. Mitään vepee oikeesti vielä, tämän kuun lopussa pitää maksaa kaudesta puolet ja on tuossa yhdelle viikonlopulle talkoitakin. Tuikun kanssa harjoiteltiin parin sekunnin tukevia pitoja ja vauhtinoutoja. Pitoja en aivan ole osannut opettaa, eikä Tuikku ole ihan tajunnut. Hätäsenä koirana se tekisi pitojen kohdalla jo seuraavaa asiaa. Sen sijaan dummyn perään se juoksee ihan miljoonaa ja tänään kun juoksin koiraa karkuun se juoksi vielä lujempaa takaisin. Hyvä niin, ehkä tästä jotain saadaan. Kuntoharjoittelun vuoksi noudot hoidettiin lumihangessa, ei sitä  vedessäkään ihan kevyesti polskutella.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kysy rohkeasti ja keskustele asiallisesti :)