09 huhtikuuta 2015

DIY: Kalkkijauho

Lyhyt diy ohje ajankuluksi. Kalkkijauhoa tein Tuikulle. Eli kuivatin kananmunan kuoria yön yli ja vetäisin tuollaiseksi jauheeksi sauvasekoittimella. Helppoa, halpaa ja melkoisen riittoisaakin. Suosittelen, jos munia menee paljon tai kiinnostaa muuten.

Talossa on hiljaista, aivan liian hiljaista. Otimme Tuikun sisälle, siinä se vaan möllöttää hiljaa matolla. Juoksee se sentään ovelle vastaan. Mutta ei se hauku tai murise tulijalle, eikä se kanna tavaroita. Aikaslailla tylsä eläin, näin niin kuin Maisaa ajatellen.

Ajankuluksi olen vain rapsutellut Tuikkua, datannut saamatta mitään aikaiseksi. No joo, tein bannerin, väliaikaisen, tuli melko surkea vedos. Aloitin viime viikolla työt uudessa paikassa, mutta aloitus on ollut normaalia raskaampi. Noh, eniten tässä häiritsee tämä hiljaisuus. Onhan täällä päivisin melko yksinäistä, kun ketään ei ole kotona ja kukaan ei pörrää jaloissa.

Mutta, aktivoidun jossain kohtaa. Kun saan jotain aikaiseksi ja jaksan ja viitsin. Nyt just ei ihan hirveästi kiinnosta mikään, vaikka sinänsä hyvä mieli.


2 kommenttia:

 1. Mikä siis on kalkkijauhon käyttötarkoitus? Itse en ole koskaan kuullutkaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koira siis tarvitsee kalkkia :) Tämän pätkän löysin Katiskan sivulta tähän hätään "...Urheilu- ja työkoirilla on hieman kovemmat vaatimukset. Ensimmäinen on kalkki, koska ruokinta perustuu lihaan, joka nostaa fosforia korkeammaksi. Jos noudattaa tuota puolen kupin sääntöä, niin koira saa silloin periaatteessa tarpeeksi kalsiumia. Enemmän kuluttaville, ja jos kuivamuonan määrä on alempi, kalsiumlisä on pakollinen. Toki annostelumäärän saa laskea tarkkaankin, mutta se on aika turhaa – enemmänkin akateemista mielenkiintoa kuin käytännön tarve. 30-kiloiselle riittää kohtuullisen hyvin reipas ruokalusikallinen rehukalkkia..."

   Eli siis olen laiska ja en hae kalkkia apteekista vaan tekaisen sen itse :D Pennulle on Aptusin kalkki +D-vitamiini, mutta ensimmäisen purkin jälkeen laittelen sillekin ihan vaan kananmunan kuorta.

   Poista

Keskustelethan asiallisesti.