24 tammikuuta 2020

Rallytoko AVO 18.1


Viime viikon lauantaina kävimme Savun kanssa kisailemassa rallytokon avoimessa luokassa. Hallitreeneistä on ollut taukoa, joten pikkuhiontaa on tehty lähinnä kotona. Kerran ennätimme kisatreeniin hallille, mutta sen reissun möhlin itse perusteellisesti. Raskausmaha alkaa tässä vaiheessa (kisapäivänä rv34+5) häiritä, sillä se muuttaa ryhtiäni ja melkoisesti sekä minun että Savun näkymää toisiimme. Niinpä en ole hirvittävästi treenannut esim. perusasentojen paikkaa, koska edellisessäkin raskaudessa niistä tuli vinoja. Tiedossani oli siis se, että pieniä miinuksia ropisee varmasti vinoudesta, sen myötä epätarkkuudesta, sun muista. En niille anna kuitenkaan hirvittävästi painoarvoa, sillä vinous on väliaikaista ja korjaantuu nopeasti kunhan tästä jakaudun.

Savu työskenteli tosi kivasti ja päästimme tavoitteeseemme, eli hyvä mieli saatiin. Tulospaperi ei ehkä anna ihan sellaista kuvaa. Savu vain heti huomaa, mitä päässäni liikkuu ja alkaa silloin helposti haistella. Kun sähläsin kylteillä, ajatukseni harhailivat ja mietin vielä edellisen edellistä kylttiä pohtien olisinko uusinut vai en, Savu lähti haistelemaan suoraan edessä olevaa tuomaria. Virheestä tuli hylkäävä samantien, kun  poropuolikas asettelu visusti kaikki tassunsakin kehänauhan ulkopuolelle. Tempauksen jälkeen Savu palasi kuitenkin hommiin takaisin. Karkaaminen yllätti minut hetkellisesti, mutta toisaalta kun  tiedän miten huonosti keskityin itse, Savu ahdistui ja otti etäisyyttä. Savu ei käynyt tapansa mukaan moikkaamassa tuomaria tai sihteeriä, vaan nimenomaan haistelemassa - kuten muutamaa kylttiäkin.

Ilman hylkäävää virhettäkin pisteemme tipahtivat virheiden jälkeen niin alas (tiedän, olisi kannattanut ainakin yksi käännös uusia), että hyväksyttyä tulosta emme olisi saaneet. Sinällään karkaaminen ei siis harmittanut, sillä tiedän mistä se johtui. Monet muutkin ns. odottamattomammat virheet olivat selkeää seurausta omasta sekoilustani ja epäröinnistäni. Ehdottomasti pääkoppatreeniä itselle. Kisatreeneissä olisi syytä käydä siis muidenkin, kuin vain hyvien kavereiden kanssa, sillä silloin ei jännitä yhtään.

Kirsi Petäjä
HYL 2:56:34

Istu, seiso, kierrä koiran ympäri -3p epätarkasti suoritettu tehtävä
Pyörähdys -3p ohjaajavirhe
Eteen istu, vasemmalta sivulle, istu -1p vino, -3p uusi
270 vasempaan -10p väärin suoritettu tehtävä, rintamasuunta - Savu ei ollut ihan hereillä ja kääntyi jäljessä
360 vasempaan -10p väärin suoritettu tehtävä, rintamasuunta - tässä olimme koiran kanssa ihan eri vaiheissa ja Savu ei kääntynyt oikeastaan ollenkaan
Ohjaajan ympäri kiertäminen -1p Savu nuuskaisi kylttiä, kun omat ajatukseni harhailivat vielä edellisessä kyltissä
Käännös oikeaan -1p tehtävä väärin suoritettu, -1p ohjaajavirhe, olin mielessäni edelleen edellisissä käännöksissä ja Savu jäi katselemaan yleisöön
Käännös vasempaan -3p kontrollin puute, -10p tehtävä väärin suoritettu, hyl poistuu kehästä - tämä ei mennyt ihan putkeen, mutta ainakin havahduin tilanteen tasalle. Ei pitäisi pohdiskella menneitä kylttejä ja siten ahdistaa koiraa.
Istu, maahan, istu -1p vino, eikä yllätä, kuten jo aiemmin kirjoitin

Tuomarin kommentti: Paljon hienoa työtä. Treenilistalle takapäänkäyttöä ja häiriönsietoa.

Radan jälkeen purskahdin nauruun kaiken sekoiluni jälkeen. Kaikesta sähläämisestä huolimatta Savu palasi aina hienosti työskentelemään, eikä esimerkiksi äännellyt tällä radalla lainkaan. Se jo itsessään on melkoinen saavutus meille! Pikkuvioista ja Savun hakemasta aikalisästä huolimatta suorituksesta jäi todellakin hyvä mieli ja siinä oli paljon hyvää. Eteenpäin on siis tultu, joskin nyt vaappuvan oloni takia perusjutut, kuten takapään käyttö ja perusasento ovat hiukan levinneet käsiin.

Takapääjumppaa ja häiriönsietoa on melkoisesti treenattuki ja kuten ylempänä kirjoitin, syyt kummallisillekin mokille ovat tiedossa. Toki häiriöitä ja jumppailuja on syytä treenata edelleen, mutta enemmän työmaata on omassa päässä, jotta ajatukset pysyisivät kasassa. Kun oikein alkaa itseä mietityttää, Savu täytyy lähteä hiukan etäämmälle tasaamaan itseään. Ja näin käy vain kisoissa, joten kisatreenit isommilla porukoilla tulisivat todella tarpeen. Kaikesta kompastelustani huolimatta Savu työskenteli tosi hienosti, vaikka alan näyttää koiran silmään varsin epäilyttävältä.

Nyt vain reilusti treeniä niin kotona kuin kentilläkin ja seuraaviin kisoihin sitten, kun olen "normaalin" mallinen. Tuomari oli muuten jälleen itselleni uusi ja tykkäsin kyllä tarkkuudestaan. Tähtään siis mielelläni saman tyypin radoille jatkossakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kysy rohkeasti ja keskustele asiallisesti :)