12 lokakuuta 2020

Alokkaat tokoilemassa 11.10

 Ja niin tuli se jännittävä päivä, kun neljän vuoden jälkeen päästiin vihdoin "sanoista teoiksi" tilanteeseen. Vaikka toko on kuulunut omatoimitreeneihini jo aikana ennen Savua, en ole milloinkaan kisannut. Savun kanssa aioin kisata ilman muuta samantien, mutta sitten ilmestyi pelonsekainen kisajännitys. Ja toki koiran kannalta kisavalmiita ei olla oltu kovin kauan. Nyt treenit ovat  hyvän aikaa levänneet siinä pisteessä, että vain kokeen avulla saisin edettyä.

Asennoiduin kokeeseen siten, että se olisi kisatreeni muiden joukossa. Tämä kisatreeni vain arvosteltaisiin. Ja tässä kisatreenissä ohjaajalla olisi aika kamala olo. 

Sitten meidän vuoro tuli, tehtiin sen hetkisessä mielentilassa (joka ei ollut kovin häävi) parhaamme ja sitten vuoro oli ohi. Mikä helpotus olikaan kiirehtiä kentältä pois ja leikkiä Savun kanssa vähän syrjemmässä. 


Toko ALO 11.10 

Tuomarina Ilkka Sten


Paikalla makaaminen ryhmässä 1 min 9

Savu ei maannut kovin rennosti, mutta muutoin paikkis oli onnistunut. Harmillisesti hätäilin ja Savu ei noussut ensimmäisellä käskyllä perusasentoon.


Seuraaminen 8

Tässä meillä oli hyvä draivi päällä. Niin hyvä että Savu ei pysähdyksissä istunut perusasentoon. Seuruukaavio oli niin lyhyt (verrattuna treeneihimme), että pysähtyessä Savu jäi selvästi odottamaan ohjeita. Pitää ottaa työn alle pari askelta ja stoppi perusasentoon. Taisin myös vanhasta tottumuksesta toistaa seuraamiskäskyn kääntyessä.


Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 9

Hidastin paluumatkalla Savun kohdalle tullessa ja käsiapu. Ehkä teippaan vasemman käden jesarilla vartaloon kiinni.


Luoksetulo 8

Ai hyvänen aika, tämä ei ollut yhtään meitä. Savu oli sunnuntaikävelyllä, tuli sentään suoraan luokse ja perusasentoon erillisellä käskyllä.


Noutoesineen pitäminen 0

Tämän jätimme suunnitellusti tekemättä.


Kauko-ohjaus 0

Savu meni käskystä maahan ja jäi niille sijoilleen. Jännitykseni piikkiin voi laittaa osan koiran haistelusta, mutta kyllä maassa oli jotakin perin kiinnostavaa. Savu ei ollut ainoa koira joka ihastui paikallisen soran tuoksuihin. Kun lopulta kutsuin Savua nimeltä, koira nousi pystyyn ja lähti epäröiden luo. 


Estehyppy 10

Edelleen sellainen laahustelu suoritus, mutta näemmä riitti kymppiin. Ja toki hyvin menikin, Savu ei varastanut hypylle, eikä myöskään kiertänyt sitä.


Kokonaisvaikutus 8


Pisteet jäivät niukasti alle kakkostuloksen, mutta yllättävän hyvät numerot silti. Varsinkin siihen nähden, miten hirveältä meidän tekeminen itsestä tuntui. Nyt vain häiriön- ja paineensietokykyä tukevaa treeniä, sekä itselle käsiavuista pois opettelu.

Tämän vuoden aikana haluaisin vielä toistamiseen tokokokeeseen. Kaukaisuuden tavoite olisi ykköstulos, mutta siihen pyritään tosissaan vasta, kun kapulan kanssa ollaan sujut. Siihen asti käydään kokeissa siinä toivossa että kisajännäri helpottaisi kisaamalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kysy rohkeasti ja keskustele asiallisesti :)